Contact me

gabrielsimm@yahoo.com
Powered By Blogger

Antrenamentul

Antrenamentul cu greutati

Siguranta

Antrenamentul cu greutati este sigur atunci cand miscarile exercetiilor sunt incete si controlate si foarte bine definite. Dar la fel ca orice fel de exercitiu o executie impropie si neluand masuri de siguranta poate duce la o accindentare.

Cand exercitiul define mai dificil la sfarsitul oricarui set , exista o

tentatie de a trisa, prin a folosi si alti muschi pentu a te ajute sa sustii efortul.Acest lucru poate duce ca efortul sa fie transferat spre alti muschi mai slabi care nu pot sustine greutatea.De exemplu la genoflexiuni si indreptari sunt folosite pentru a stimula muschii ceimai mari ai corpului- muschii picioarelor si lombarii- deci trebuie folosita greutate mai mare pentru antrenarea lor. Incepatorii au tendinda de a arcui spatele cand fac aceste exercitii, fapt ce duce la slabirea muschilor din parte de jos a spatelui prin a exercita o greutate mult prea mare, lucru ce poate duce la o accindentare grava a spatelui inferior.

Pentru a evita astfel de accindentari si pentru a garanta succesul antrenamentului, exercitii cu greutate trebe sa fie efectuate corect. Exercitii ce se fac in pozitie complet dreapta , din picioare , si cele care se fac din sezut trebuie efectuate fara a se face avant.Greutatile nu trebuie sa fie ridicate cu ajutorul unei smucituri( ceea ce face ca exercitiul sa fie mai usor, dar supra streseaza muschii si articulatiile). Mai degraba, antrenorii recomanda ca faza pozitiva a executiei sa dureze 3 secunde, urmata de o pauza apoi alte 3 secunde pentru faza negativa(lasarea greutati).
Incalzirea

Antrenorii petrec frecvent intre 5 si 20 de minute pentru a se incalzi prin exercitii de aerobic.De asemenea dupa antrenament acestia fac si o sedinta de stretching(intindere).
Respiratia

Respirand incet, sau tinandu-ti respiratia in timp ce executi vreun exercitiu duce la nivel scazut de oxigen din muschi si creier ducand la scaderea performantelor si sub stres extrem poate duce la un lesin sau chiar un accident vascular cerebral provocam de un anevrism.Antrenorii recomanda sa se expire in momentul in care greutatea este ridicata si sa inhaleze in momentul in care greutatea este lasata in jos Aceasta metoda asigura ca sportivul sa treava de cea mai dificila parte a exercitiului.
Hidratarea

Ca si ceilalti sportivi, cei ce se antreneaza cu greutati trebuie sa evite deshidratarea in timpul antrenamentului, consumand suficienta apa, chiar daca nu le este sete. Daca transpiri , antrenandu-te la o temperatura ridica, nu inseamna ca daca iti este sete ai devenit deja dezhidratat.